fbpx
Економіка

Fitch: «ПриватБанку» присвоїли довгостроковий рейтинг вищого класу «А-» зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло українському «ПриватБанку» національний довгостроковий рейтинг « А- » зі стабільним прогнозом («National Long – term Rating of ‘ A-( ukr ) ‘ with a Stable Outlook»).

Про це стало відомо від представників агентства. Варто відзначити, що значення «А» у шкалі міжнародних рейтингових агентств належить до найвищого інвестиційного класу.

У «ПриватБанку» розповіли, що зараз керівництво банку переглядає свої підходи в питаннях співпраці з рейтинговими агентствами. Такі кроки українська сторона вживає з метою «вибору адекватного варіанту» та оптимізації роботи. Зокрема, такі дії «ПриватБанку» викликані недавніми діями іншого відомого рейтингового агентства, – Moody’s.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Moody’s агресивно знизило рейтинги всіх українських емітентів та України. Тоді аналітики з Moody’s перевели українські банки з групи «B» в зону «C». Додамо, що зона «С» вважається переддефолтною. Незважаючи на це, два інших рейтингових агентства Standard & Poor’s і Fitch зберігають рейтинги для України на рівні «В».

У «ПриватБанку» відзначили, що зниження українських банків до переддефолтного рівня в рейтинговому агентстві Moody’s не відображає фінансового стану банківських установ та ситуації в банківському секторі.

У цілому, відзначили в «ПриватБанку», зниження рейтингів України в Moody’s напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС виглядає досить дивним. Банкіри нагадали, що раніше Міжнародний валютний фонд поліпшив прогнози щодо зростання економіки України за підсумками поточного року до 0,4 %. При цьому аналітики з МВФ знизили прогнози інфляції до 0 % в поточному році.

Українські банкіри звертають увагу, що прогнози міжнародних рейтингових агентств з девальвації гривні також не збуваються.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: