fbpx
Політика

Українцям пропонують ознайомитися з думкою колишнього президента Чехії про ЄС

 Про взаємовідносини між Україною та Європейським союзом, які можуть вийти на абсолютно новий рівень після листопадового саміту у Вільнюсі, продовжують розмірковувати відомі в Україні політики. Свої думки щодо цього питання висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, який запропонував ознайомитися з книгою екс – президента Чехії Вацлава Клауса, в якій політик відзначив ряд негативних моментів у відносинах своєї країни з Європейським союзом.

 «Екс – президент Чехії Вацлав Клаус закликав країну домагатися виходу з ЄС. Це одна з головних тем його книги, яка побачить світ наступного тижня», – зазначає Віктор Медведчук, додавши, що колишній президент Чехії звинувачує Європейський Союз у втручанні у внутрішні справи своєї країни, а також в недотриманні принципів свободи та суверенітету. За словами Віктора Медведчука, десять років тому Вацлав Клаус «назвав вступ до ЄС шлюбом за розрахунком, а не з любові, і тепер стверджує, що чехи повинні домагатися" розлучення"».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На думку лідера «Українського вибору», українським громадянам треба ознайомитися з міркуваннями колишнього президента Чехи детальніше. «Тим більше, що йдеться про думку людини, яка є автором, мабуть, найбільш успішних (і реалізованих без шокової терапії) ринкових реформ у Східній Європі», – підкреслив Віктор Медведчук, який назвав Вацлава Клауса «закоренілим євроскептиком, який здавна порушував табу в європейському істеблішменті на критику пан’європеїзму».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: УНН

Читайте також: