Українська опозиція проти конституційної реформи судочинства

 Українська опозиція виступила проти конституційної реформи судочинства. Нагадаємо, що, згідно з даною реформою, Верховна Рада України втратить право призначати суддів. Дане право буде передано Вищій раді юстиції та президентові країни. Крім цього, згідно зі змінами, з Конституції України буде прибрана норма про п’ятирічний термін повноважень генерального прокурора, тим  скасовуючи тимчасові обмеження.

 «Проект змін до Конституції, який стосується судової системи, перетворить всіх суддів на рабів Януковича, а також його поплічників. Призначені президентом судді будуть як раби виконувати ті вказівки, які будуть виходити від голови держави», – заявив з ​​трибуни Верховної Ради представник опозиції Павло Петренко.

Related Post

 Також висловився щодо цього і Арсеній Яценюк, який підкреслив, що всі три опозиційні сили УДАР, «Свобода» і « Батьківщина» вимагатимуть внесення нового спільно узгодженого проекту змін до Конституції. Зазначимо, що опозиція президентський законопроект не підтримала, проте на першому читанні він все ж був прийнятий.

 За матеріалами: tvi.ua

Leave a Comment