fbpx
Політика

Туреччина і Україна готові до підписання договору про створення ЗВТ – Янукович

  Україна і Туреччина завершують переговори щодо створення зони вільної торгівлі, повідомив президент України Віктор Янукович.

"У питаннях торговельно-економічних відносин ми готуємо доленосне рішення – підписання угоди про зону вільної торгівлі… і ми вже йдемо на завершення (переговорів – ІФ)", – сказав В. Янукович у середу в Анкарі після 3-го засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Він підкреслив, що цей переговорний процес рухається паралельно з роботою щодо підписання Угоди про асоціацію Україна -Євросоюз, яку планують підписати наприкінці листопада.

"Як тільки ми підпишемо цю угоду (про асоціацію – ІФ), Україна і Туреччина будуть працювати в рівних умовах", – підкреслив В. Янукович.

Зі свого боку прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також відзначив виняткову важливість для обох країн угоди про створення ЗВТ.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Він підкреслив, що цей документ дозволить двом країнам суттєво збільшити обсяги взаємного товарообігу.

"Давайте досягнемо в загальній торгівлі $20 млрд до кінця 2015 року", – сказав Р. Т. Ердоган.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: