Росія погрожує Україні санкціями

 За словами прес – секретаря прем’єр – міністра Росії Дмитра Медведєва Наталії Тімакової, спроби України в односторонньому порядку переглянути газові контракти з Росією можуть призвести до введення санкцій. Тімакова зазначила, що погрози офіційного Києва про можливе припинення імпорту російського газу «виглядають непереконливо і некоректно» – Росія має альтернативні можливості для постачань, тому від втрати одного імпортера втратить не надто багато.

 Нагадаємо, коментарі Тімакової були викликані сьогоднішньою заявою голови українського уряду Миколи Азарова про те, що Україна готова відмовитися від імпорту російського газу на всі 100 % у випадку, якщо чинні газові контракти не будуть переглянуті. Азаров також заявив про готовність відстоювати «абсурдність угоди по газу» в судових інстанціях.

Related Post

 8 жовтня президент Росії Володимир Путін підтвердив надання «Газпромом» знижки на паливо для України. Російський газовий холдинг продав Києву газ за 260 доларів за тисячу кубометрів. У четвертому кварталі минулого року, для порівняння, вартість російського газу для України становила 410 доларів.

Прем’єр-міністр України Азаров відіслав Путіна в суд (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment