fbpx
Україна

Вілкул розраховує на збільшення надходжень до бюджету від туризму в 2,5 рази

За оцінками Всесвітньої туристичної організації, Україна входить в першу десятку європейських країн за кількістю туристів, які відвідують країну. І якщо така позитивна тенденція буде спостерігатися далі, то через 10 років потік туристів в Україну може істотно збільшитися. Отже, і надходження до держбюджету до того часу можуть вирости в 2,5 рази. Принаймні, на це дуже сподівається віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Про це він заявив у четвер, 10 жовтня, під час відкриття II Київського міжнародного туристичного форуму.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

«Україна цікава світові. Ми повинні перетворити наш потенціал в точку росту вітчизняної економіки. Перед нами стоїть завдання до 2022 р. в два рази збільшити кількість туристів в Україні – до 50 млн на рік. Відповідно, з 400 тис. до 1 млн зросте кількість робочих місць у галузі, а очікуване збільшення надходжень до бюджету зросте з 1,5 млрд до 5 млрд грн», – підкреслив Олександр Вілкул.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

З метою вивчення туристичного потенціалу регіонів в Україні розроблено Концепцію розвитку туристичної галузі країни. Вона передбачає максимальне розкриття туристичних можливостей регіонів. Так, курорти Криму і Карпат повинні працювати цілий рік. А інвестиції в туристичну галузь повинні надходити на основі державно-приватного партнерства – резюмував віце-прем’єр.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: