fbpx
Спорт

Червоно-чорні прапори і зображення Шухевича та Бандери з’являться на матчі Україна-Польща?

У п’ятницю, 11 жовтня, на матчі Україна – Польща в рамках відбору на чемпіонат світу-2014, який відбудеться на харківському стадіоні «Металіст», можуть з’явитися червоно-чорні прапори, а також зображення Бандери та Шухевича. Якщо, звичайно, їх принесуть із собою вболівальники.

Сьогодні в українських ЗМІ, з посиланням на видання «Сегодня», з’явилися повідомлення про намір харківських уболівальників таки принести на трибуни «Металіста» зазначені вище символи. За словами представника харківського фан-руху на ім’я Володимир, які наводяться у ЗМІ, уболівальники вважають червоно-чорні прапори і зображення Бандери та Шухевича патріотичною символікою. Вболівальник вважає, що таким чином буде продемонстровано ФІФА, «… що українські фанати не збираються відступати від своїх ідей, тим більше що ФАРЕ все ж вилучили зі своїх методичок червоно-чорні прапори і зображення Бандери та Шухевича».

Нагадаємо, що ФІФА раніше прийняла рішення провести матч Україна – Польща в Харкові без глядачів, а червоно-чорні прапори і портрети Бандери і Шухевича були одним з приводів для такого вердикту. Згодом, дане рішення ФІФА було призупинено, а тому 11 жовтня вболівальники зможуть підтримати національну збірну України на трибунах харківського стадіону.

Вчора ми приводили цікаву думку Ігоря Мірошниченка, що представляє в українському парламенті ВО «Свобода», який заявив, що «ні прапор червоно-чорний, ні портрети – вони не заборонені». Також Ігор Мірошниченко прокоментував інформацію про те, що про футбольний клуб "Карпати" (Львів) зробив своїм офіційним символом червоно-чорний прапор.

За матеріалами: tribuna.com

Читайте також: