fbpx
Політика

Британську медіа-корпорацію ВВС викрили в підробці

Британську мовну медіа-корпорацію ВВС ("Бі-Бі-Сі") викрили в підробці. Користувачі відеопорталу YouTube виявили в ролику, викладеному журналістами ВВС щодо подій в Сирії, переозвучку, яка призвела до спотворення сенсу сказаного.

Зокрема, були перекручені слова жінки-лікаря, що розповідає про хіматаку під Дамаском та її наслідки. В оригіналі текст звучав таким чином: "Це абсолютний хаос і різанина. У нас було масове надходження людей з серйозними опіками. Схоже, що вони отримані в результаті атаки напалмом або чимось у цьому роді".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У корпорації ВВС вирішили трохи переінакшити слова лікаря і фразу "атака напалмом" змінили на "хімічну зброю", після цього фраза, яку чули глядачі, звучала вже із зовсім іншим відтінком: "Це абсолютний хаос і різанина. У нас було масове надходження людей з серйозними опіками. Схоже, що вони отримані в результаті хімічної атаки".

Користувачі, що відмітили очевидну різницю, закидали редакцію ВВС гнівними коментарями, в яких назвали дії журналістів лицемірством. Телекомпанія у спішному порядку видалила компромат, проте, відео вже з’явилося на іншому порталі. Як передбачається, словосполучення "хімічна зброя" має навести глядачів на цілком певні думки про те, що атака під Дамаском була проведена урядом Асада.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Британську медіа-корпорацію ВВС викрили в підробці (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: