42 тисячі українців захворіли на грип – СЕС

 Протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіло 42 тисячі українців. Про це в ході брифінгу стало відомо від Олександра Кравчука, першого заступника голови державної санітарно – епідеміологічної служби України.

 Представник СЕС повідомив, що цього року в Україні прогнозується дві хвилі, під час яких рівень захворюваності населення на грип буде збільшуватися: в кінці 2013 року і в березні 2014 року.

 «Рівень захворюваності серед населення традиційно зростає щотижня на 5%. За попередній тиждень в Україні захворіло близько 42 тисяч осіб», – заявив Олександр Кравчук.

 За його прогнозами, цього року на ГРВІ та грип перехворіє приблизно 6 мільйонів українців. Олександр Кравчук зазначив, що з початком нового навчального року і осені, коли всі діти збираються в організовані колективи, в країні вже традиційно піднімається рівень захворюваності на грип.

 «Це означає, що імунітет у населення України ще не сформований, тому можна прогнозувати, що кількість тих, хто захворіє на грип та ГРВІ, буде більшою ніж у минулі роки», – міркує експерт.

Related Post

 Разом з цим, додав Кравчук, в епідемічному сезоні 2013-2014 років на території України очікується циркуляція вірусів грипу A/Victoria (H3N2), A/California (H1N1) і B/Massachusetts. Варто відзначити, що останній з вірусів є новим для українських громадян.

 На думку експерта, найкращий метод для профілактики грипу – це вакцинація.

 Нагадаємо, що щеплення від грипу не тільки попереджають захворювання, а й запобігають виникненню різних ускладнень. Зокрема, грип може привести до пневмонії різної тяжкості, менінгіту, отиту, загострення хронічних хвороб. У найскладніших випадках від грипу можна навіть померти – щороку фіксується близько півмільйона смертей.

 За матеріалами: УНН

 

Leave a Comment