fbpx
Новини світу

Єлизавета Друга дала старт міжнародній естафеті Ігор Співдружності-2014

Традиційно естафета почалася в Букінгемському палаці, де були присутні близько двох сотень гостей. Королеву, яка з’явилася в рожевого кольору пальто і капелюшку в тон, супроводжував її чоловік герцог Единбурзький Філіп. 

 Королева Єлизавета вклала в жезл послання жителям країн – учасниць Співдружності, написане від руки. Після цього жезл був переданий першому учаснику естафети – володарю двох золотих медалей Ігор Співдружності бігунові Аллану Уеллсу, який також є переможцем на стометровій дистанції Олімпійських ігор -1980 у Москві.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 До дня початку Ігор у Глазго – 23 липень 2014 року – жезл з посланням подолає відстань 190 тисяч кілометрів і побуває у всіх 70 Країнах, які беруть участь в Іграх. Так у четвер, 10 жовтня, жезл відправиться до Шотландії, після чого в п’ятницю, 11 жовтня, здійснить свою першу подорож за кордон – до Індії. Жезл відвідає всі континенти світу. По завершенню свого турне в травні 2014 року жезл здійснить свій останній тур по Англії, Північній Ірландії та Уельсу, після чого на 40 днів відправиться до Шотландії.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 У руки королеви Єлизавети Другої жезл повернеться до церемонії відкриття Ігор Співдружності в Глазго.

 За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: