Червоно-чорний прапор став символом ФК “Карпати”

 ФК "Карпати" червоно – чорний прапор зробив офіційним символом. Про це УНН повідомили у прес – службі ФФУ.

 "Як відомо, на трибунах стадіону "Україна", домашньої арени "Карпат", крім традиційних зелено – білих прапорів і державних синьо – жовтих у вболівальників львівської команди в особливій пошані червоно – чорні кольори, які символізують вшанування героїв, пам’ять про їхню перемогу, безмежну волю до боротьби і перемоги.

 У той же час, як показали події минулого місяця, не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів виявилися ледь не поза законом. Національна Федерація називає "інцидентами" розгортання червоно – чорних прапорів, вигуки "Бандера, Шухевич – Герої України!", Скандування "Свободу чесним!" тощо, вбачаючи в цьому ймовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій.

Related Post

 За таких обставин, коли певні сили намагаються змусити вболівальників ходити на футбольні матчі сірим безмовним ладом, ФК "Карпати" не може і не має права закривати на це очі. Відтепер червоно – чорний прапор набуває офіційний статус у символіці футбольного клубу "Карпати", тому його поява на трибунах під час матчів "Львів" буде вітатися ще гаряче", – йдеться в повідомленні ФК.

 Нагадаємо, що червоно – чорні фарби використовувалися львів’янами в сезонах 1996/1997 років, також футболісти "Карпат" одягали червоно – чорну амуніцію на фінал Кубку України в 1999 році, коли грали проти київського "Динамо". Нарешті, в 2010 році кольори повернулися у вигляді резервної форми ФК "Карпати". А вже з наступного чемпіонату червоно – чорна смугаста форма нарівні з зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями "Карпат" – зараз якраз проходить робота над дизайном і виготовленням такого комплекту форми.

 Джерело: УНН

Leave a Comment