Фірташ купив у Росії по знижці 5 млрд куб.м газу

 Холдинг Ostchem, підконтрольний Дмитру Фірташу, придбав у російського «Газпрому» 5 мільярдів кубометрів газу за зниженою ціною в 260 доларів за тисячу кубометрів. Виходить, що вся угода з «Газпромом», обійшлася українському олігархові в 1,3 мільярда доларів. Про це стало відомо від офіційного представника «Газпрому» Сергія Купріянова.

 «Були домовленості з холдингом Ostchem про те, що вони закуповують наш газ і закачують його в українські підземні сховища газу для того, щоб там були необхідні обсяги в зимовий період. Всього за цією ціною групі Ostchem було продано 5 мільярдів кубометрів газу», – розповів Сергій Купріянов.

 Нагадаємо, що у вівторок президент Росії Володимир Путін повідомив, що з його відома «Газпром» тимчасово знизив для України ціну на газ до 260 доларів. За його словами, на такий крок Росія пішла, щоб Україна закачала природний газ у свої підземні сховища. Проте пізніше стало відомо, що «під Україною» Путін мав на увазі компанію Фірташа.

Related Post

 «"Газпром" не без відома російського керівництва пішов на те, що допоміг Україні закачати необхідні обсяги газу в підземні сховища зі знижкою – це приблизно 260 доларів за тисячу кубів. Коли ціна на газ для України зовсім недавно була 400 доларів, а зараз впала до 380-390 доларів, ми вирішили зробити знижку для закачування в ПСГ», – повідомив президент Росії.

 Нагадаємо, що група Ostchem є в Україні другим за величиною імпортером блакитного палива після компанії «Нафтогаз». Планувалося, що цього року група Ostchem закупить в Росії 8 мільярдів кубометрів газу, в той час як «Нафтогаз» – 18 мільярдів кубометрів. Крім того, ще 1,3 мільярда кубометрів «Нафтогаз» планував імпортувати з Польщі за контрактом з компанією RWE Supply & Trading (Німеччина).

 За матеріалами: УНІАН

Leave a Comment