Український корвет «Тернопіль» патрулюватиме Середземне море

 Протичовновий корвет військово – морських сил Збройних сил України «Тернопіль» вийшов з порту Севастополя у Середземне море. Зазначимо, що корвет відправився в рейд під командуванням капітана 3 – го рангу Олега Григор’єва. Мета «Тернополя» – виконання завдань в рамках антитерористичної операції НАТО «Активні зусилля». Про це українським ЗМІ повідомили в прес – службі міністерства оборони.

 Зокрема, в ході патрулювання у визначеному районі Середземного моря екіпаж корвета «Тернопіль» проведе практичні дії по збору та обліку інформації про підозрілі судна, моніторингу цивільного судноплавства, супроводженню та огляду підозрілих суден, супроводженню суден з особливо важливими вантажами, а також протимінному забезпеченню цивільного судноплавства. Стало відомо, що на борту корвета «Тернопіль» знаходиться оглядова команда у складі підрозділу морських піхотинців і членів екіпажу.

 Командувач військово – морських сил Збройних сил України адмірал Юрій Ільїн в ході проводів корабля заявив, що корвет «Тернопіль» робить благородну справу для країни і флоту своєю участю в операції НАТО «Активні зусилля». Крім того, Юрій Ільїн висловив упевненість в тому, що екіпаж «Тернополя» з честю виконає всі поставлені завдання.

Related Post

 Особовому складу корвета перед відправленням зачитали вітання від керівника регіону, який здійснює шефство над «Тернополем» – голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна. Чиновник у зверненні побажав українським морякам успішного плавання і благополучного повернення.

 Крім того, з напутнім словом звернувся і помічник міністра оборони України адмірал запасу Віктор Максимов. Також із зверненням виступили депутат Севастопольської міськради Петро Кудряшов, керівник ради організації ветеранів ВМС України контр – адмірал запасу Віктор Носенко і голова компанії «ОСТОВ» Леонід Соболєв.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment