fbpx
Спорт

Україна-Польща. Організаторами футбольного матчу будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки, – Михайло Добкін

11 жовтня збірна України з футболу у Харкові зіграє, мабуть, найважливіший поєдинок у рамках відбору на чемпіонат світу -2014. Суперником команди Михайла Фоменка буде національна збірна Польщі.

 

 Матч Україна – Польща викликає підвищений інтерес не тільки через турнірну ситуацію в групі. Масла у вогонь перед поєдинком підлив скандал під час матчу української збірної з Сан-Марино і висновками санкціями ФІФА за прояв уболівальниками расизму тощо. Свою думку про події навколо матчу Україна – Польща висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, який нагадав, що санкції ФІФА до України не скасовані, а призупинені. «Увага до підготовки та проведення матчу на стадіоні "Металіст" буде пильнішою. Наше завдання – забезпечити проведення цього матчу на високому рівні, щоб ніякі політичні моменти не втручалися в спортивну атмосферу», – вважає керівник Харківської ОДА.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Михайло Добкін підкреслив наступне: «Вболівати за збірну можна і потрібно всіма дозволеними і доступними способами, але про заборонені транспаранти, расистські і фашистські гасла, піротехніку, яка становить загрозу для життя і здоров’я інших уболівальників, слід забути». «Вони не мають з’явитися на стадіоні», – зазначив Михайло Добкін і додав, що організатори футбольного поєдинку в Харкові вживуть безпрецедентних заходів безпеки.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 На стадіоні "Металіст" у Харкові, як зазначив Михайло Добкін, вболівальники своєю спортивною поведінкою «можуть дати можливість реабілітуватися українському футболу і вболівальникам в очах FIFA».

 Відбірковий матч чемпіонату світу-2014 Україна – Польща розпочнеться на харківському стадіоні «Металіст» у п’ятницю, 11 жовтня, о 21:00 за київським часом. Пряма трансляція цього найважливішого для підопічних Михайла Фоменка поєдинку запланована на телеканалі «Інтер».

 За матеріалами: УНН

 

Читайте також: