fbpx
Політика

Своїми санкціями Росія допомогла Україні на шляху до євроінтеграції – Квасневський

Колишній польський лідер Александр Квасневський назвав парадоксом той факт, що прискорення зближення України з Європейським Союзом відбулося саме за президентства Віктора Януковича. Про це представник Європейського парламенту повідав у своєму інтерв’ю одній з польських газет.

На думку Квасневського, парадокс полягає в тому, що прискорення темпів підготовки до підписання асоціації з Європейським союзом і створення зони вільної торгівлі відбулося не при «владі помаранчевих», а саме при Януковичі, якого досить довго називали прихильником розвитку відносин не з Європою, а з Російською Федерацією.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Також екс-президент Польщі додав, що в процесі євроінтеграції України зіграла роль і Російська Федерація, яка застосувала санкції проти України. На думку Квасневського, росіяни роблять грубу помилку, називаючи українців «молодшими» братами.

«Російські санкції лише посилили проєвропейські тенденції в Україні. Громадяни України не будуть терпіти приниження. Свого часу Леонід Кучма написав книгу під назвою «Україна – не Росія». Так от, росіяни, на жаль, її не прочитали», – додав Квасневський.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: liga.net

Читайте також: