fbpx
Економіка

Росспоживнагляд інспектуватиме заводи Roshen з 14 по 18 жовтня

 Федеральна служба Російської Федерації з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) вже наступного тижня приступить до інспектування українських заводів Roshen. Крім того, російські експерти відвідають  акредитовані лабораторії. Про це стало відомо від представників російського відомства.

 «Наступного тижня, після закінчення документарної перевірки, заплановано інспектування експертами Росспоживнагляду українських підприємств корпорації "Рошен" на території України і ще двох українських лабораторій», – повідомили в Росспоживнагляді.

 Варто відзначити, що фахівці Росспоживнагляду збираються проінспектувати науковий центр превентивної токсикології, хімічної та харчової безпеки ім. Л.І. Медведя. Крім того, російські фахівці відвідають науково – виробничий центр стандартизації, сертифікації, метрології та захисту прав споживачів.

 В даний момент, як заявили в російському відомстві, Росспоживнагляд завершує перевірку документації щодо забезпечення безпеки та якості продукції від кожного підприємства компанії «Рошен», яке знаходиться в Україні.

 Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар Росії і голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко попередив, що питання про повернення продукції українській компанії Roshen на російський ринок може затягнутися на роки.

 Сьогодні Микола Присяжнюк запевнив, що Україна виконала всі вимоги російської сторони щодо компанії «Рошен».

 Раніше повідомлялося, що 29 червня 2013 Геннадій Онищенко ввів заборону на постачання продукції української компанії «Рошен». За словами голови Росспоживнагляду, українська продукція не відповідає заявленим параметрам. Російська сторона заявила, що виявила в українському шоколаді бензапірен.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: