fbpx
Політика

Питання лікування Тимошенко в Німеччині не в компетенції Мін’юсту – Лукаш

Питання лікування екс-прем’єра України Юлії Тимошенко за кордоном поза компетенцією Міністерства юстиції. Про це перед засіданням уряду журналістам заявила міністр юстиції Олена Лукаш. За її словами, рішення з приводу того давати «зелене світло» на лікування колишнього прем’єра в Німеччині чи не давати, в першу чергу повинні прийняти правоохоронні органи. Міністерство юстиції має відношення тільки до розгляду справи Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«На сьогоднішній день ми продовжуємо комунікацію з цим судом щодо газового вироку. Він завершиться 25 жовтня, після чого у Юлії Тимошенко буде можливість відповісти на всі документи, які дасть уряд для комунікації. Це – єдине, що мені відомо у цій справі», – повідомила Олена Лукаш.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Нагадаємо, 4 жовтня Пет Кокс і Александр Квасневський звернулися до президента України Віктора Януковича з офіційним клопотанням про помилування екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: