fbpx
Спорт

Естафета олімпійського вогню завершує московський етап

Другий день московського етапу естафети вогню XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року завершився грандіозним святкуванням на Красній площі. Захід розпочався з самого ранку на Василівському узвозі, відкрила його паралімпійська чемпіонка з плавання Олеся Владикіна, яка пронесла олімпійський факел.

В естафеті, крім спортсменів, музикантів і чиновників, взяли участь відомі журналісти, зокрема, перший заступник генерального директора, виконавчий директор інформаційного агентства "Інтерфакс" Георгій Гулиа проніс факел з Олімпійським вогнем по Пушкінській набережній.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У загальній складності у вівторок олімпійський вогонь подолав по Москві 45 кілометрів, його пронесли більше 350 факелоносців.

У середу олімпійський вогонь у рамках соціальної програми естафети побуває на підприємствах компаній "Ингосстрах", "РЖД" і "Кока -Кола", побуває на Ленінградському вокзалі, в дитячому онкологічному центрі імені Рогачова, на станції метро "Парк Перемоги", в Міжнародному дитячому благодійному фонді допомоги дітям, школі № 534, спорткомплексі "Олімпійський", Останкінській телевежі, центрі серцево-судинної хірургії імені Бакулєва і в Міністерстві внутрішніх справ. А вже в четвер Олімпійський вогонь вирушить до Санкт-Петербурга і пройде через території 15 суб’єктів Російської Федерації.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Естафета олімпійського вогню завершує московський етап (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: