Володимир Путін дав вказівку митниці пом’якшити перевірки на російсько-литовському кордоні

Президент Росії Володимир Путін дав вказівку Федеральній митній службі Росії зняти посилений митний контроль на російсько-литовському кордоні. Про це повідомляється на офіційному сайті ФМС РФ. Згідно з розпорядженням президента, в нормальний режим робота митниці на російсько-литовському кордоні повинна перейти з 10 жовтня цього року.

Рішення глави держави в російській митній службі пояснюють тим, що завдяки вжитим жорстким заходам кількість правопорушень на митниці з боку імпортерів і автоперевізників з Литви останнім часом зменшилася і не перевищує середньостатистичних показників.  

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що посилені митні перевірки вантажів з Литви на кордоні Калінінградської області були припинені. Про це 1 жовтня 2013 року повідомили в Литовській асоціації автоперевізників Linava. Проте через пару днів з’ясувалося, що литовські вантажі як і раніше перевіряють особливо ретельно.

Related Post

Литовська влада пояснювала посилені перевірки тим, що Литва головує в Євросоюзі і бере участь у «Східному партнерстві», а також видачею США росіянина Дмитра Устинова.

За матеріалами: customs.ru

Leave a Comment