fbpx
Політика

Баку: У виборах вже взяла участь п’ята частина електорату

За даними ЦВК Азербайджану, сьогодні, 9 жовтня, в процесі голосування на виборах президента за перші 2 години вже взяли участь більш ніж 937 тис. осіб. Правом голосу в Азербайджані володіє всього 5 млн 145 тис. 643 людини. За підрахунками ЦВК, свій громадянський обов’язок вже виконали 18,22 % виборців.

Серед перших виборців на дільниці школи № 6 проголосував чинний президент Азербайджану Ільхам Алієв. Він є одним з десяти кандидатів на найвищу посаду держави.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, що на чолі країни він перебуває вже протягом двох термінів, і, на думку буквально всіх спостерігачів, є найбільш вірогідним переможцем на цих виборах. Згідно з різними опитуваннями соцорганізацій, за всіх разом узятих інших претендентів можуть проголосувати не більше ніж 15-18 % електорату.

За даними МВС Азербайджану, перші години голосування проходять спокійно без будь-яких ексцесів. Також і спостерігачі не відзначають істотних порушень.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відповідно до Виборчого кодексу країни, президентські вибори проводяться кожні 5 років у третю середу жовтня. Цього року цей день випав на мусульманське свято Курбан -байрам, тому ЦВК, користуючись правом, наданим Конституцією країни, день голосування переніс на тиждень вперед. День виборів, за азербайджанськими законами, оголошується вихідним.

Баку: передвиборче опитування (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: