Умберто Еко: Після Германа фільми Тарантіно здаються діснеївськими мультиками

 Італійський письменник Умберто Еко, подивившись фільм російського режисера Олексія Германа – старшого «Важко бути богом», написав есе, присвячене цій картині. За словами художнього керівника кіноогляду Марко Мюллера, Умберто Еко «після перегляду відходив від шоку протягом трьох днів», а потім написав статтю, що закінчується думкою про те, що «після Германа фільми Тарантіно здаються діснеївськими мультиками». Есе Умберто Еко найближчим часом буде опубліковано  італійською і російською мовами.

 Римський кінофестиваль пройде з 8 по 17 листопада. Одноголосним рішенням журі Олексію Герману – старшому буде посмертно вручена «Золота капітолійська вовчиця» – почесна нагорода за внесок у кіномистецтво. По завершенні кіноогляду в столиці Італії пройде круглий стіл, присвячений творчості російського кінематографіста.

Related Post

 Олексій Герман збирався екранізувати повість братів «Важко бути богом» ще за часів СРСР. Однак вихід картини неодноразово відкладався з незалежних від режисера причин. Олексій Герман – старший так і не дочекався того дня, коли його картина побачить світ. Роботу над фільмом завершив його син Олексій Герман – молодший.

«Важко бути богом» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment