Крім молочної, під заборону може потрапити і м’ясна продукція з Литви

У Росспоживнагляді тимчасово заборонили ввезення молочної продукції з Литви, чиновники дійшли висновку, що дана продукція загрожує здоров’ю росіян.

Як повідомили у відомстві, лабораторні дослідження показали: продукція не відповідає стандартам за своїми санітарно-хімічними та органолептичними показниками. Зокрема, в сметані міститься недостатньо молочно-кислих організмів, а в сирі фахівці виявили хімічні речовини – фталати, які зазвичай використовуються в парфумерії для додання еластичності речовині.

"Колеги якось дуже недбало ставляться до російського законодавства", – відзначає глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Related Post

У Литві з цього приводу уряд провів екстрену нараду, на якому Литовська спілка промисловців закликав владу поскаржитись до СОТ.

Тим часом, поки постачання тривають, однак серед литовських далекобійників ходять чутки, що незабаром доведеться підшукувати іншу роботу – Росспоживнагляд продовжує моніторинг, тепер під пильним наглядом м’ясні делікатеси з Литви.

Крім молочної, під заборону може потрапити і м’ясна продукція з Литви (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment