fbpx
Право

Кожара: Україна працює над тим, щоб її виключили зі списку країн-порушників авторського права

Сполучені Штати Америки визнали Україну лідером щодо порушення авторських прав. Багато українців впевнені, така позиція є несправедливою. І Україна робить все можливе, щоб змінити думку світової спільноти з цього приводу, і вийти зі списку країн-порушників авторського права. Про це, зокрема, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара за круглим столом «Нові перспективи для бізнесу в розрізі підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і зони вільної торгівлі у Вільнюсі».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Є також певні питання, якими ми не задоволені в українсько-американських торговельних відносинах. Україна була визнана США країною № 1 щодо порушення авторських прав. Це рішення відштовхує інвесторів від нашої країни. Україна продовжуватиме робити кроки щодо захисту міжнародного права власності. Ми робимо все можливе, щоб бути виключеними з цієї категорії», – повідомив міністр.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, у цьому напрямку вже є ряд напрацювань. Зокрема, Кабінет міністрів схвалив резолюцію, згідно з якою в державних установах України найближчим часом почнеться процес легалізації програмного забезпечення.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: