fbpx
Освіта

Брак у школах вчителів англійської мови змушує дітей вчити російську – Лілія Гриневич

 У шести областях України понад 50 % дітей вивчають російську мову як другу іноземну, а загальна кількість таких школярів по всій країні становить більше чверті – 28%. Про це в ефірі ТВі сказала народний депутат, голова комітету ВР з питань освіти і науки Лілія Гриневич, передає УНН.

 "Зараз у нас лінгвістична революція в системі освіти, яка полягає в тому, що з п’ятого класу ввели другу іноземну мову. Оскільки не вистачає вчителів на другу іноземну мову (це,як правило, французька, німецька, італійська та інші мови), Міністерство освіти прийняло дуже близьке їм ідеологічне рішення – там, де немає вчителів, ввести російську як другу іноземну.

 В результаті у нас є шість областей, де більше 50 % дітей вивчають російську мову, а в цілому Міністерство дає статистику, що більше 28% дітей з усієї України вивчають російську як другу іноземну", – заявила Л. Гриневич. Нардеп також зазначила, що не набагато краща ситуація і з першою іноземною, тобто англійською.

 "А що у нас робиться з першою іноземною – англійською? А може, розуміючи, що ви ще не довели кадровий потенціал, щоб вводити так масово другу іноземну, зайнятися таки першою? У нас немає сьогодні в школах стандартизованих іспитів, які заміряли б мовний рівень наших дітей. Міністерство випускає за державні кошти підручники за старими методиками, які вже не працюють", – зазначила Л. Гриневич.

 Джерело: УНН

Читайте також: