fbpx
Інновації

Уругвай зацікавлений в українській зброї – «Укроборонпром»

 Найближчим часом буде підготовлено і підписано угоду про військово – технічну співпрацю між Республікою Уругвай і Україною. Про це повідомили представники державного концерну «Укроборонпром».

 Зазначимо, що меморандум про військово – технічну співпрацю між Республікою Уругвай і Україною стане першим кроком на шляху до підписання повноцінної двосторонньої угоди.

 Про це стало відомо від генерального директора «Укроборонпрому» Сергія Громова. Чиновник розповів про можливу співпрацю після закінчення візиту делегації держконцерну в Уругваї. Нагадаємо, що представники «Укроборонпрому» перебували в Уругваї з 29 вересня по 1 жовтня 2013 року.

 Під час візиту Сергій Громов поспілкувався з керівниками різних відомств Республіки Уругвай. Зокрема, голова «Укроборонпрому» провів переговори з особами, відповідальними за розвиток оборонно – промислового комплексу і збройних сил Уругваю.

 На зустрічі Сергія Громова із заступником міністра оборони Уругваю Хорхе Менендезом, начальником гештабу національної оборони генералом Даніелем Кастеллі та заступником командувача сухопутних військ полковником Хосе Госалесом обговорювалася тема розвитку двосторонніх відносин у військовій сфері. Командувач ВПС Уругваю маршал Вашингтон Мартінес в ході переговорів з делегацією «Укроборонпрому» висловив зацікавленість в українських навчально – бойових літаках, а також українських засобах радіолокації для військово – повітряних сил Республіки.

 Крім того, командувач ВМС Уругваю адмірал Рікардо Гамбруно зацікавився закупівлею українських патрульних кораблів, засобів морської радіолокації і спільним проектуванням глибоководного морського порту.

 Нагадаємо, що раніше «Укроборонпром» підписав контракт з ВПС Хорватії про модернізацію і ремонт винищувачів МіГ – 21.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: