fbpx
Новини світу

Польща добиватиметься чергового зниження ціни на російський газ

 Росія є головним постачальником газу не тільки в Україну, але й у ряд інших європейських країн, в тому числі і Польщу. І якщо Україна домагається зниження обсягів споживання російського газу і залежності від сусідньої держави, то Польща намагається «вибити» знижку на паливо з Росії. Минулого року їй вдалося отримати більше 15% знижки на російський газ. У 2013 році роботу в цьому напрямку польська влада планує продовжити. Про це заявив віце – прем’єр – міністр польського уряду Януш Пехоцінський, коментуючи заплановані на сьогодні переговори польської нафтогазової компанії PGNiG з російським «Газпромом».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Ми розраховуємо, що в новому просторі переговорів про ціну на газ в Європі приходить час і місце, щоб з "Газпромом" говорити про зміну ціни, оскільки зараз ми маємо ринок покупця, а не продавця», – зазначив віце – прем’єр.

 Також Януш Пехоцінський підкреслив, якщо Росія наполягатиме на своїй позиції і відмовиться надати знижку на газ, польська сторона може посилити свою політику, і до 2018 року, коли набуде експлуатацію газопорт на Балтійському морі і почнеться промисловий видобуток сланцевого газу, істотно скоротити імпорт російського газу.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 У той же час , за словами представника PGNiG Рафала Пазура, сьогодні сторони планують обговорити організаційні питання: узгодити дати зборів наглядової ради, зборів акціонерів, а також створити робочу групу для обговорення умов поставок газу до Польщі.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: