Грузія пробачила Росії факелоносця – героя війни 2008 року

 Національний олімпійський комітет (НОК) Грузії не бачить підстав для перегляду рішення про участь грузинської команди в Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. Про це заявив голова грузинського НОК, голова комітету парламенту Грузії у справах спорту і молоді Лері Хабель.

 Із закликом до парламентського комітету «прийняти правильне рішення» щодо участі в сочинській Олімпіаді напередодні звернувся голова держави Михайло Саакашвілі. Так президент Грузії відреагував на інформацію про те, що в естафеті олімпійського вогню по Росії, яка стартувала 6 жовтня цього року в Москві, взяв участь льотчик Іван Нечаєв.

 Зазначимо, Іван Нечаєв є військовим льотчиком російської армії, який відзначився в ході війни в серпні 2008 року і був удостоєний звання Героя Російської Федерації за героїзм і мужність, проявлені під час керування пошкодженим у бойових діях літаком.

Related Post

 «Я впевнений, все це було зроблено навмисно», – заявив Михайло Саакашвілі, зазначивши, що президент Російської Федерації Володимир Путін «виходячи з російського імперського комплексу неповноцінності зробить все, щоб втоптати грузинську республіку в бруд».

 Грузинський уряд, своєю чергою, рішення організаторів Олімпійських ігор 2014 зробити Івана Нечаєва факелоносцем назвав «зухвалим». Про це повідомляється в спеціальній заяві, яку Кабінет міністрів Грузії опублікував 7 жовтня 2013 року. «З цього дня ми з пильною увагою стежитимемо за організаційними заходами Олімпіади в Сочі», – наголосили в уряді, додавши, що питання участі команди Грузії в цих Олімпійських іграх буде переглянуте, якщо уряд «остаточно переконається в тому, що відбувається їх зайва політизація і цілеспрямоване використання проти Грузії».

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment