fbpx
Політика

«Переозброєння Чорноморського флоту – провокація з боку Кремля», – думка експерта

Політичний аналітик Павло Нусс вважає інформацію про модернізацію та переоснащення Чорноморського флоту Російської Федерації провокацією світового масштабу з боку Кремля. Мета такої провокації – посилення для Росії міфічного образу «наддержави».

«В основному, це спрямовано для відновлення впливу на зони пострадянського простору… наскільки мені відомо, це обговорювали в Кремлі», – повідомив експерт.

За його словами, в Москві вже розглядалося питання ймовірного виведення Чорноморського флоту Росії з України і базування в Севастополі миротворчих місій НАТО та ООН.

«От і маємо відповідну реакцію – переозброєння флоту» , – міркує Павло Нусс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На його думку, навіть не звертаючи уваги на «проблемні» пункти в договорі щодо Чорноморського флоту, Україні в будь-якому випадку потрібно мобілізувати збройні сили і звернутися до Росії з нотою протесту. Крім того, упевнений аналітик, офіційний Київ повинен негайно провести переговори з представниками військових місій ООН і НАТО.

«Неузгодження з питання переозброєння між двома державами – це пряме порушення договору і привід підозрювати Російську Федерацію в невідомих військових операціях, які можуть бути спрямовані навіть проти нашої держави», – попередив експерт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Павло Нусс згоден з політиками, які всіма силами намагаються уникнути «істеричних заяв» перед підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Незважаючи на це, Нусс не радить «закривати очі» на такі провокаційні дії з боку Росії. Зокрема, підкреслив експерт, такі дії можуть запобігти не тільки підписанню Угоди, але й поставлять під сумнів суверенітет і незалежність України як східноєвропейської держави.

«Нагадаю, що раніше багато російських і українських ЗМІ публікували інформацію про переозброєння та переоснащення Чорноморського Флоту» , – підсумував експерт.

За матеріалами: УНН

Читайте також: