Олімпійський вогонь вирушив до Москви

Літак з вогнем XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року сьогодні вранці вилетів з аеропорту Афін «Елефтеріос Венізелос». З Афін до Москви вогонь XXII зимових Олімпійських ігор доставлять на літаку.

Відзначимо, що прибуття чартерного рейсу з делегацією оргкомітету "Сочі 2014" очікується в московському міжнародному аеропорту «Внуково-3». Повідомляється, що «олімпійський борт» має прилетіти до столиці Росії о 13:15 за київським часом. За наявними даними, «брендований Олімпійський» Airbus A320 відправиться в російську столицю рейсом SU 7101. Варто відзначити той факт, що для олімпійського вогню в літаку визначили цілий ряд крісел в самому кінці пасажирського салону.

Нагадаємо, вчора олімпійський вогонь в урочистій обстановці передали російській стороні. Вручення олімпійського вогню пройшло в ході церемонії, що відбулася на біломармуровому стадіоні «Панатінаїкос» в грецькій столиці. Додамо, що з «Внуково» олімпійське полум’я буде доставлено на Красну площу кортежем байкерів.

Related Post

Раніше повідомлялося, що в домашній естафеті візьме участь 14 000 факелоносців – найбільша кількість учасників за всю історію олімпійського руху. Факелоносцям потрібно буде подолати близько 65 000 кілометрів, що в півтора рази перевищує всю довжину екватора. Олімпійський вогонь побуває в 2900 російських населених пунктах, що знаходяться в 83-х суб’єктах РФ. Крім професійних спортсменів в естафеті олімпійського вогню візьмуть участь і 3 000 волонтерів.

Естафета олімпійського вогню завершиться в Сочі рівно через 4 місяці – 7 лютого 2014 року, якраз у день відкриття зимової Олімпіади-2014. Олімпійському вогню належить виконати свою масштабну подорож – він буде переміщатися по території Росії на поїздах, автомобілях, літаках, оленячих упряжках і «російських трійках».

Крім того, олімпійський вогонь побуває і в космосі. У листопаді 2013 року вогонь у чаші стадіону Олімпійських ігор в Сочі в ході церемонії відкриття  запалять від факела, який побуває в космосі.

За матеріалами: РИА Новости Фото: РИА Новости 

Leave a Comment