fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ДержНС: В Одеській області зафіксовано землетрус у 2-3 бали

В Одеській області було зафіксовано землетрус, магнітуда якого склала 2-3 бали за шкалою Ріхтера. Про це повідомили в державній службі з надзвичайних ситуацій.

«О 4:37 ранку в неділю, 6 жовтня, в Ізмаїльському, Кілійському, Ренійському та Болградському районах Одеської області був зафіксований поштовх землетрусу силою 2-3 бали за шкалою Ріхтера. Руйнувань будівель і постраждалих немає», – сказано в повідомленні рятувальників.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За інформацією сейсмологічної станції, яка знаходиться на відстані 570 км від Сімферополя, епіцентром землетрусу стала східна частина Румунії, гори Вранча. За наявними даними, епіцентр знаходиться біля міста Брашов (45,7 градусів північної широти і 26,6 градусів східної довготи). Повідомляється, що в епіцентрі землетрусу сила поштовхів досягла позначки в 5,3 бала.

«Повторних поштовхів не було», – повідомили в ДержНС.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Крім того, жодної інформації про потерпілих і загиблих громадян на території Румунії не надходило.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що в найближчий тиждень в Україні є загроза землетрусу, осередок якого може перебувати в Молдові. Як зазначав румунський геофізик Ніку Рою, 8-бальна стихія може торкнутися південних і західних областей України.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: