Комісія з питань помилування ще не розглядала питання Тимошенко, – член комісії

Комісія при президенті України з питань помилування ще не розглядала помилування колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомила член комісії Лариса Скорик.

«Кожен член комісії з питань помилування отримує порядок денний, ми над ним працюємо 2 тижні, проте на сьогоднішній день ми поки нічого не отримали. Є 2 обов’язкові умови: людина повинна відбути хоча б половину свого терміну і людина повинна звертатися особисто. Ми помилували багато людей, причому у всіх випадках – при цих вихідних даних», – пояснила Лариса Скорик.

Згідно зі словами члена комісії, той, хто просить про помилування, повинен в обов’язковому порядку визнати свою провину. Тому Скорик не вважає, що звернення представників місії Європейського парламенту Олександра Кваснєвського і Пета Кокса є підставою для помилування колишнього прем’єра.

«Хто такий Олександр Кваснєвський для Юлії Тимошенко, а вона – для нього? Член сім’ї? Буває, що просять помилувати хворого», – зазначає член комісії з питань помилування.

Однак Лариса Скорик висловила сумнів, що хвороба екс-прем’єра дає підстави розглянути прохання інших осіб про помилування щодо Тимошенко. Також член комісії додала, що не пам’ятає, аби комісія збиралася у позачерговому порядку і впродовж дня розглядала будь-яку справу. Однак вона не виключила, що таке можливо.

Related Post

Нагадаємо, раніше адвокат колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомляв, що президенту України Віктору Януковичу не потрібна згода комісії з питань помилування для того, щоб прийняти рішення щодо звільнення Тимошенко.

Відзначимо, 4 жовтня цього року члени моніторінгововой місії Європарламенту, колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс і колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський передали українському президенту Віктору Януковичу клопотання щодо помилування Юлії Тимошенко.

За матеріалами: korrespondent.net

 

Leave a Comment