Бельгія вимагає від Лондона пояснень з приводу шпигунства проти бельгійської компанії зв’язку

Уряд Бельгії зажадав від влади Великобританії надати всю інформацію, щодо передбачуваного шпигунства, яке британська служба електронної розвідки вела за провідною бельгійською компанією зв’язку "Бельгаком" /Belgacom/.

Джерелом викриттів знову став відомий німецький журнал "Шпігель", який опублікував статтю, засновану на матеріалах, переданих колишнім співробітником спецслужб США Едвардом Сноуденом. "Після публікації статті у "Шпігелі" уряд звернувся до бельгійських розвідувальних служб, щоб вони попросили своїх британських колег надати більше інформації", – заявило офіційне джерело в уряді компанії.

Related Post

Згідно з оприлюдненими німецьким журналом документами, британська електронна розвідка, зокрема, Центр урядового зв’язку /ЦПЗ, GCHQ/, впровадила вірус в електронну систему "Бельгаком" з метою ведення прихованого стеження за даними, що передаються по її мережі.

Вірус заражав комп’ютери співробітників "Бельгаком" і отримував доступ до інформації в електронних системах компанії. Серед клієнтів "Бельгаком" значаться Європейська комісія, Європейська рада та Європейський парламент.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment