Барак Обама продовжив програму надання особливих віз іракським союзникам США

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама 4 жовтня цього року продовжив дію програми, яка надає особливі візи іракським громадянам, які співпрацювали з військами США. Про це повідомляють ЗМІ.

Раніше за продовження даної програми, термін якої закінчився в жовтні нинішнього року, одноголосно проголосували як республіканці, так і демократи в обох палатах американського Конгресу.

Програма з видачі особливих віз, громадянам Іраку та їх рідним, які співпрацювали з американськими військовими, діяла з 2007 року. Ця програма була введена в найважчий момент іракської війни, коли багатьох іракців, які співпрацювали з американськими військовослужбовцями, вбивали ті жителі Іраку, хто вважав їх зрадниками.

Related Post

Завдяки програмі з видачі особливих віз понад дванадцять тисяч іракців змогли стати громадянами Сполучених Штатів. На сьогоднішній день приблизно дві тисячі іракських громадян перебувають у процесі оформлення документів.

Нагадаємо, війна в Іраку почалася в березні 2003 року з вторгнення американських військових та їх союзників, з метою повалити режим Саддама Хусейна.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment