За підсумками минулого місяця вартість продуктового кошика в Російській Федерації знизилася в середньому на 2,8% і склала 2758,2 рубля. Проте порівняно з січнем середній продуктовий кошик подорожчав на 5,5%.
Зниження вартості мінімального набору продуктів харчування минулого місяця зумовлене сезонним фактором – за рахунок здешевлення відпускних цін на плодоовочеву продукцію. Наприклад, картопля і ріпчаста цибуля в середньому в Росії подешевшали на 21%, білокачанна капуста, морква і буряк – на 17%, виноград став дешевшим на 9%.
Що стосується круп та інших продуктів переробки зерна, то борошно пшеничне, пшоно, гречка-ядриця, манка, перловка і вівсянка подешевшали, в середньому, на 1%. Разом з тим рис подорожчав на 2,2%. Ціна на куряче м’ясо, баранину і розчинну каву знизилися приблизно на 0,2%.
Найбільше зросли ціни на ікру лососевих риб (4,7%), молоко, вітчизняні сири і бринзу (3,5%), йогурти, сир, сирні, глазуровані шоколадом, сметану, кисломолочні продукти, рибу морожену і охолоджену оброблену лососевих порід (1,8-2,8%).
За матеріалами: ИТАР-ТАСС
Leave a Comment