Обстріл посольства РФ в Лівії спровокувала “весела і товариська” росіянка

Новина про обстріл російського посольства в Лівії сколихнула весь світ. МЗС РФ був змушений евакуювати співробітників дипмісії, а відносини між Москвою і Тріполі вельми розпалилися. Хто ж стоїть за настільки безпрецедентною акцією лівійських громадян, що не побоялися зробити замах на життя російських підданих?

Як повідомив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, приводом для обстрілу російського посольства стало вбивство громадянкою РФ Катериною Устюжаніновою лівійського офіцера (колишнього соратника Муаммара Каддафі, що потім перейшов на бік повстанців), а також нанесення ножових поранень його матері. Після подвійного вбивства росіянка кров’ю написала на стіні англійською «Смерть щурам».

Устюжанінова – випускниця Новосибірського державного університету. Журналісти розшукали її однокурсників і спробували з’ясувати, якою ж була дівчина, через яку розгорівся міжнародний скандал і були поставлені під загрозу життя понад 20 осіб.

Як не парадоксально, але товариші по навчанню Устюжанінової згадують Катерину як веселу і товариську дівчину. Щоправда, відзначили деякі співрозмовники, іноді Катя була трохи агресивною. У 2007 році Устюжанінова вступила до НГУ на факультет іноземних мов, через рік її відрахували за власним бажанням, а пізніше вступила в той же виш на історичний факультет. Провчившись два роки, Катерина взяла академічну відпустку і в рідні пенати вже не повернулася.

"Мені з нею було весело жити, звичайно. Вона трохи агресивна… Багато спогадів з нею пов’язані, тому що вона дуже активна, товариська, балакуча, постійно сміялася, жартувала", – розповіла Євгенія Зібірева, яка майже рік жила з Устюжаніновою в одній кімнаті вузівського гуртожитку.

Related Post

Своїм однокурсникам Катя розповідала, що до вступу до університету кілька років жила в Австралії, займалася пауерліфтингом (силовим триборством). Також про Катерину відомо те, що вона була майстром спорту міжнародного класу з жиму лежачи.

Колишній студент НГУ Михайло Пітатєлєв зазначив, що Устюжанінова була великою прихильницею Муаммара Каддафі і іноді проявляла агресію.

«Катя могла бути грубою, але слово "жорстока" не про неї, я вважаю. Грубість і агресивність – це не жорстокість, яка може штовхнути на вбивство», – згадує випускниця НГУ Ксенія Захарова.

Зараз Катерина Устюжанінова арештована і знаходиться в лівійському СІЗО.

Обстріл російського посольства в Тріполі (відео):

За матеріалами: РИА Новости, kp.ru

Leave a Comment