fbpx
Економіка

На АЕС “Фукусіма-1” не виявили жодних відхилень

 Керівник МНС Російської Федерації Володимир Пучков повідомив, що система радіаційного моніторингу на Далекому Сході не виявила збоїв і відхилень у радіаційному фоні на території Росії. За даними голови відомства, після аварії на «Фукусіма-1» була розгорнута система радіаційного моніторингу, яка функціонує і по сьогоднішній день.

«Враховуючи всі ризики і небезпеки, які існують в даний момент на території Далекого Сходу, ми проводимо постійний моніторинг ситуації. У даний момент жодних відхилень за даними моніторингу ми не бачимо», – заявив Володимир Пучков.

Нагадаємо, що після аварії 2011 року на АЕС «Фукусіма-1» стався витік 300 тонн радіоактивної води. Вчені відзначають, що концентрація стронцію в даній воді склала близько 80 мільйонів беккерелів на один літр з цистерни. Після аварії повідомлялося, що дана вода могла потрапити в океан. У комітеті з контролю над атомною енергетикою привласнили витоку третій рівень небезпеки за шкалою INES. Відзначимо, що дана аварія стала найбільшою за останні 25 років.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: