Ліга Європи 2013/14. «Дніпро» – «Фіорентина»: непроста перемога італійців

Сьогодні у Дніпропетровську зустрілися «давні знайомі» – «Дніпро» і «Фіорентина». Нагадаємо, що ці команди зустрічалися ще у Кубку УЄФА – тоді сильнішими виявилися «фіалки». До матчу команди підійшли у ранзі головних претендентів на вихід з групи Е.

Не можна не відзначити погоду в Дніпропетровську, що зіпсувалася. З самого ранку місто буквально «накрило» сильним снігопадом і дощем. Така погода збереглася до самого початку матчу, що не могло не позначитися на якості поля.

Стартові склади команд особливо не здивували. Хуанде Рамос випустив на поле основну «обійму» гравців. Єдина зміна – Федецький на правому фланзі півзахисту. «Фіорентина», як відомо, приїхала в Україну без низки провідних гравців.

Перший момент біля воріт суперника «створив» «Дніпро». Після прострілу з флангу голкіпер «Фіорентини» Нето не зміг зафіксувати м’яч, проте захисник вчасно вибив м’яч зі штрафної. У середині першого тайму Селезньов «прорвався» до штрафного «Фіорентини», але його удар парирував голкіпер «фіалок» Нето.

Related Post

Перший тайм запам’ятався парою моментів «Дніпра», жовтою карткою «Фіорентини» і поганою якістю поля. М’яч постійно гальмував гру, потрапляючи в численні калюжі.

Втім, другий тайм розпочався досить «жваво». На 52-й хвилині прохід Матоса у штрафний «Дніпра» грубо зупинив Ротань. Гонсало Родрігес без проблем реалізував 11-метровий удар. Незважаючи на це, «дніпряни» не розклеїлись і пішли вперед. Така активність «Дніпра» матеріалізувалася в пенальті – на 56-й хвилині рукою у своєму штрафному зіграв Пісарро. Селезньов впевнено реалізував «точку» – 1:1.

Голи помітно «оживили» гру. «Дніпро» продовжував загрожувати воротам суперника, а «Фіорентина» «огризнулася» потужним ударом Куадрадо метрів з 23-х.

Вже на 73-й хвилині «фіалки» вийшли вперед. Подачу з флангу головою замкнув Амброзіні – 1:2. Зазначимо, що наприкінці матчу «Фіорентина» залишилася в меншості – за грубий підкат проти Бруно Гами другу жовту отримав Пісарро. Після цього «Дніпро» великими силами пішов вперед, «фіалки» відверто «сіли» на свою половину поля.

Незважаючи на всі зусилля, «Дніпру» так і не вдалося відігратися. Як підсумок, 1:2 на табло після фінального свистка.

Leave a Comment