fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київські правоохоронці розслідують спробу захоплення ТРЦ «Глобус»

Головним управлінням МВС України в місті Києві в рамках декількох кримінальних проваджень перевіряється інформація щодо ТРЦ «Глобус». Зазначимо, що в МВС перевіряють не тільки протиправні дії щодо самого торгового комплексу, але і щодо його колишніх працівників. Про це стало відомо від прес-служби ГУ МВС України в Києві.

Зокрема, київські слідчі перевіряють факти щодо суспільно-небезпечного стану столичного торгового комплексу. Крім того, правоохоронці перевірять законність використання коштів, які були отримані від діяльності «Глобуса». Зокрема, тут йдеться про неналежне фінансування необхідних капітальних і поточних ремонтних робіт у «Глобусі».

Крім цього, слідчі вивчать факти про погрози нанесення тілесних ушкоджень та фізичної розправи колишнім працівникам торгового комплексу.

Крім того, київські правоохоронці заявили, що питання з прийняттям судових рішень щодо осіб, які причетні до діяльності «Глобуса», належать виключно до компетенції самого суду. У МВС додали, що це питання регламентується цивільно-правовим законодавством України.

Нагадаємо, що раніше органи київської прокуратури відкрили кримінальне провадження про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень «Глобуса». Кримінальне провадження відкрили за зверненням від інвесторів «Глобуса».

Так, як стверджують заявники, 21-22 вересня 2013 року невстановлені особи виламали вхідні двері, після чого проникли в адміністративний корпус ТРЦ «Глобус». Після цього зловмисники вимагали передати їм управління торговим центром.

Всі відомості про подію з «Глобусом» були внесені до ЄРДР за статтею 356 -й КК України («умисне пошкодження або знищення майна») і статтею 194 -й КК України («самоуправство»).

За матеріалами: УНН 

Читайте також: