fbpx
Освіта

Дмитро Табачник похвалився українською системою освіти

  Такими темпами створення підручників, як в Україні, не може похвалитися жодна європейська держава. Про це заявив міністр науки і освіти Дмитро Табачник під час зустрічі з вчителями – переможцями конкурсу «Учитель року – 2013». Тішить і той факт, що з кожним роком підручники обходяться державній скарбниці все дешевше. У той же час заробітна плата поліграфістів постійно зростає.

  «Якщо порівняти 2009 рік і 2013 рік, то вартість тонни картону зросла вдвічі, паперу – майже вдвічі. Незважаючи на всі ці об’єктивні фактори, кожен підручник для скарбниці стає дешевшим», – підкреслив Дмитро Табачник.

  Також міністр повідомив, що цього року один підручник п’ятикласникові обійшовся в середньому до 18 гривень, учні других класів платили за одну книгу трохи більше 12 гривень. І навіть для національних меншин з малими тиражами, враховуючи авторський гонорар і подвійний переклад, найдорожчий підручник коштував 350 гривень. При цьому тираж таких книг склав 170-180 примірників. У порівнянні з 2009 роком, представники нацменшин цього року на вартості найдорожчого підручника заощадили в 2,5 рази. 

  За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: