fbpx
Новини світу

Держфільмофонд відзначає 65-річний ювілей

Державний фонд кінофільмів Росії, що занесений до Книги рекордів Гіннеса за кількістю найменувань, святкує сьогодні 65-річний ювілей з дня свого заснування.

Держфільмофонд, що володіє найбільшою колекцією в світі, за весь час свого існування не втратив жодного кадру, розповів на прес-конференції генеральний директор архіву Микола Бородачов. "На сьогодні наша колекція – найбільша кіноспадщина у світі, світова перлина. Зараз у Держфільмофонді зберігається понад 70 тисяч найменувань, приблизно 1 300 000 роликів", – підкреслив глава Держфільмофонду.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Торік співробітники Державного фонду кінофільмів Росії виявили сенсаційні кадри, серед них і сорок німих фільмів американського виробництва 1919-1928 років. На прохання американського Конгресу, частина цих плівок була відреставрована, оцифрована і передана Сполученим Штатам.

У планах архіву – видання повного каталогу вітчизняного кінематографа. Подібна робота вже виконувалася на замовлення уряду в 1961 році, але тоді в каталог не ввійшли незавершені і заборонені фільми. У новому каталозі цей пробіл усунуть.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: