fbpx
Право

Віктор Янукович підписав два закони про спрощення і скорочення реєстраційних процедур при організації бізнесу

  Президент України Віктор Янукович підписав два закони, спрямовані на спрощення та скорочення реєстраційних процедур при організації бізнесу з 1 січня 2014 року.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства доходів і зборів, зокрема, підписано закони "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків" та "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків".

Як підкреслюють в Міндоходів, з 2014 року для того, щоб зареєструватися платником ПДВ або єдиного податку, майбутньому підприємцю не потрібно буде йти в податкову інспекцію. Всі документи прийматиме державний реєстратор при реєстрації юридичної або фізичної особи-підприємця, після чого реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів без залучення до цього процесу платника.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"У майбутньому ми плануємо взагалі відмовитися від свідоцтва платника ПДВ і замінити його випискою з відповідного реєстру. Відразу після реєстрації дані про платника будуть публікуватися на офіційному веб-порталі Міндоходів. Підприємці матимуть вільний і, головне, безкоштовний доступ до цього реєстру", – цитує прес-служба слова міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

За його словами, виписки можна буде замовляти, отримувати і надавати державним органам і контрагентам в електронному вигляді. Планується, що кожен підприємець отримає право бути платником єдиного податку відразу з моменту реєстрації, якщо він не є платником ПДВ. Крім того, починаючи бізнес добровільно зареєструватися платником ПДВ можна буде без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У Міндоходів підкреслюють, що зазначені закони розроблені відповідно до Національного плану дій на 2012 і 2013 роки щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роках і прийняті Верховною Радою 5 вересня 2013 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: