fbpx
Політика

Азаров: Угода з ЦЕРН – еталон євроінтеграції України

Угода України з ЦЕРН – це еталон того, яким чином має відбуватися євроінтеграція України. На його думку, Україна – це країна з самодостатнім науковим, унікальним потужним промисловим і технологічним потенціалом. Про це розповів прем’єр-міністр Микола Азаров у привітанні українським вченим з нагоди набуття Україною асоційованого членства в ЦЕРН, – Європейської організації ядерних досліджень. Про це повідомили представники Кабміну. ​​

«Визнання ролі української науки відбулося саме завдяки Вашому вкладу в європейську науку, зокрема – співпраці в рамках Великого адронного коллайдера», – сказано у зверненні Миколи Азарова.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За словами прем’єр-міністра, «підписана угода про асоційоване членство в ЦЕРН дозволить Україні отримувати замовлення на виготовлення високотехнологічного обладнання». Крім того, упевнений глава уряду, українське наукове співтовариство зможе просувати свої і долучатися до створення нових технологій, взяти участь у спільних дослідницьких і навчальних програмах. Азаров підкреслив, що це дозволить зупинити відтік талановитої української молоді за кордон.

Нагадаємо, що співпраця України і ЦЕРН здійснюється ще з 1993 року відповідно до угоди, підписаної між сторонами. В угоді від 2 квітня 1993 року йдеться про подальший розвиток технічного та наукового співробітництва в галузі фізики високих енергій.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Відзначимо, що вчора, 3 жовтня 2013 року, віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко і генеральний директор ЦЕРН Рольф Хойер у штаб-квартирі цієї організації (Женева, Швейцарія ) підписали угоду між Європейською організацією ядерних досліджень і Україною. В угоді йдеться про надання Україні статусу асоційованого члена в ЦЕРН.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: