fbpx
Економіка

Україна збільшить поставки зерна та продуктів харчування до Грузії

Україна планує розширити інвестиційне партнерство з Грузією в аграрному секторі. Таке партнерство сприятиме подальшому нарощуванню експорту української сільгосппродукції на грузинський ринок. На сьогоднішній день динаміка експорту до Грузії залишається позитивною. Зокрема, за 8 місяців 2013 року Україна збільшила поставки сільгосппродукції до Грузії приблизно на 22 %. Про це стало відомо на зустрічі міністра сільського господарства Грузії Шалва Піпіі та заступника міністра аграрної політики і продовольства України Валерія Давиденка.

«Для України Грузія залишається стратегічним партнером у торгівлі сільгосппродукцією. І кожен рік така динаміка збільшується. Наприклад, за 8 місяців 2013 року, Україна експортувала до Грузії сільськогосподарської продукції на 175 мільйонів доларів. Це на 22 % більше, ніж у 2012 році», – заявив Валерій Давиденко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Заступник міністра аграрної політики відзначив, що цей показник можна буде значно збільшити. Для цього українська сторона запропонувала грузинам розширити інвестиційне партнерство між країнами в аграрному секторі. Крім того, офіційний Київ планує збільшити постачання української харчової продукції, продукції тваринництва і зернових до Грузії.

Міністр сільського господарства Грузії висловив пропозицію скоротити перешкоди під час постачання цитрусових в Україну. Зазначимо, що обидва чиновники домовилися прискорити підписання всіх необхідних санітарних договорів.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Нагадаємо, що раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк запевнив, що Грузія – один з ключових ринків для збуту української овочевої продукції. Додамо, що уряд Грузії раніше зверталося до української сторони із запитом на придбання пшениці.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: