fbpx
Футбол

Офіційно: FIFA призупинила покарання для збірної України

 Офіційний сайт FIFA підтвердив відомості про те, що національна збірна України зіграє проти команди Польщі у присутності уболівальників на трибунах.

 FIFA отримала апеляційну заяву від Федерації футболу України на рішення дисциплінарного комітету FIFA від 27 вересня цього року, повідомляє прес – служба міжнародної організації футболу.

 «Беручи до уваги той факт, що українська національна збірна проводить наступну домашню гру відбору на чемпіона світу 2014 року в Бразилії 11 жовтня цього року, Україні гарантована відстрочка від покарання до наступних повідомлень, враховуючи, що Апеляційний комітет FIFA не встигне розглянути апеляцію ФФУ досить швидко», – зазначає прес – служба FIFA.

 Однак подібна відстрочка надається тільки один раз. Комітет FIFA дав обіцянку винести рішення з даного питання найближчим часом.

 Зазначимо, що 27 вересня 2013 дисциплінарний комітет FIFA своїм рішенням покарав національну збірну України за прояв нацизму і расизму вболівальників наступною грою при порожніх трибунах, а львівський стадіон не зможе побачити матчі національної футбольної команди аж до завершення відбіркового раунду до чемпіонату світу 2018 року.

 Віце – президент UEFA Григорій Суркіс дав обіцянку допомогти Федерації футболу України переконати FIFA і скасувати рішення дисциплінарного комітету, згідно з яким матч відбіркового раунду на чемпіонат світу 2014 року між збірною України та збірною Польщі у Харкові має пройти без уболівальників.

 Нагадаємо, у вівторок, 1 жовтня 2013 року, відбулася телефонна бесіда між віце – президентом UEFA, почесним президентом ФФУ Григорієм Суркісом і президентом ФФУ Анатолієм Коньковим, який знаходиться в Цюріху, після чого футбольні функціонери подали спільну апеляцію на рішення FIFA.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: