fbpx
Право

Мін’юст України обговорить зауваження та рекомендації Венеціанської комісії щодо виборчого процесу

Міністерство юстиції України проведе третій "круглий стіл" з вивчення та обговорення зауважень і рекомендацій Венеціанської комісії та ОБСЄ/БДІПЛ щодо вдосконалення виборчого законодавства. Про це УНН повідомили у прес-службі міністерства.

Захід відбудеться 3 жовтня 2013 року в приміщенні Клубу Кабінету міністрів України (м. Київ, вул. Інститутська, 7, з 10:00 до 13:00).

Обговорюватимуться зауваження та рекомендації Венеціанської комісії та ОБСЄ/БДІПЛ щодо положень Закону України "Про вибори народних депутатів України". До розгляду плануються наступні питання:

        

  1. Виборчий бар’єр – порушення ідеї пропорційності чи засіб структуризації партійно-політичних інтересів.     
  2. Доцільність і умови створення виборчих блоків політичних партій, основні аспекти та проблематика їх участі у виборчому процесі.     
  3. Критерії і терміни утворення і зміни меж одномандатних виборчих округів.     
  4. Процедура формування окружних виборчих комісій та їх суб’єктний склад.     
  5. Перерозподіл повноважень між Центральною і окружними виборчими комісіями: передача окружним виборчим комісіям функцій з реєстрації кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах та контролю за їх діяльністю.     
  6. Обмеження розміру виборчого фонду: переваги та недоліки впровадження.     
  7. Тимчасова зміна виборцями місця голосування без зміни виборчої адреси як шлях забезпечення реалізації активного виборчого права.

    Джерело: УНН

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Читайте також: