fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Втеча Мельника. Американська поліція допитає родичів екс-ректора Податкової академії

  Американська поліція на прохання Генеральної прокуратури України допитає родичів колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, що проживають в Каліфорнії, повідомила заступник генпрокурора Лілія Фролова.

"Генпрокуратура вже направила в Штати два міжнародно-правових запити у справі Мельника. Першим ми просили надати інформацію, як екс-ректор потрапив на територію США, з яким паспортом в’їхав тощо. Крім того, просимо провести допит родичів Мельника, які давно вже стали громадянами США. Зазвичай для цього українські слідчі складають ряд питань для американської поліції. Потім вона надішле нам відповіді", – розповіла Л. Фролова газеті "Вести".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У другому дорученні прокуратура просить видати П. Мельника Україні на умовах взаємності.

За інформацією видання, старша дочка екс-ректора Альона і колишня дружина Алла живуть неподалік від міста Сан-Маркос, в якому переховується П. Мельник.

Раніше Л. Фролова повідомляла, що Генпрокуратура направила до США міжнародно-правове клопотання для отримання відомостей про те, на якій підставі і за якими документами П. Мельник перетнув кордон та в якому статусі він перебуває на території США. Вона також спрогнозувала, що в 20-х числах вересня буде направлено клопотання про видачу П. Мельника на умовах взаємності.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Екс-ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій виш.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: