fbpx
Суспільство

Директор Третьяковки не збирається забирати картину «Іван Грозний і син його Іван»

 Директор Державної Третьяковської галереї Ірина Лебедєва відмовилася прибирати з постійної експозиції картину Іллі Рєпіна «Іван Грозний і син його Іван 16 листопада 1581  року». Керівник музею впевнена, що вимога вилучити картину – не що інше, як особистий піар авторів цієї ініціативи.

 «Я не дуже розумію, чому раптом може знадобитися це робити за бажанням однієї частини нашого суспільства. Треба брати до уваги думку і інших людей теж», – заявила Лебедєва.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

 З вимогою прибрати картину виступив лідер православного руху «Свята Русь» Василь Бойко – Великий. Він опублікував відкритий лист міністру культури РФ Володимиру Мединському і директору Державної Третьяковської галереї Ірині Лебедєвій на офіційному сайті своєї організації. Вимогу Бойка – Великого підтримали професор Санкт – Петербурзького університету Ігор Фроянов, голова видавництва «Царський будинок» Ксенія Лебедєва та інші громадяни. Автори листа назвали картину Рєпіна «Іван Грозний і син його Іван 16 листопада 1581 року» «мерзенною, наклепницькою і помилковою», що вводить в оману школярів, адже ніяких доказів вбивства Іваном Грозним свого сина немає.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Марат Гельман про Івана Грозного і Третьяковку (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: