fbpx
Новини світу

Greenpeace не виключає звернення до Європейського суду з прав людини з питання затримання своїх активістів у Росії

Ситуація із затриманням активістів екологічної організації Greenpeace в Росії може отримати своє продовження в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про те, що Greenpeace може звернутися в європейську судову інстанцію, повідомив директор програм екологічної організації Іван Блоков. За його словами, які сьогодні наводяться в ЗМІ, організація Greenpeace не виключає подання позову до ЄСПЛ. Звернення до Європейського суду з прав людини може відбутися після того, як питання щодо затриманих активістів екологічної організації в ході акції на платформі "Приразломная"  розглянуть російські судові інстанції.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

«Ми дочекаємося рішення всіх російських інстанцій у цій справі і тоді маємо намір подати позов до Європейського суду», – повідомив директор програм екологічної організації Іван Блоков.

Нагадаємо, що представники Greenpeace зробили 18 вересня поточного року спробу піднятися на нафтову платформу "Приразломная" ​​компанії "Газпром нафта шельф", розташовану в Печорському морі. Акція екологів була спрямована на те, щоб припинити нафтовидобуток в Арктиці. Активісти, що знаходяться на судні Arctic Sunrise були затримані, а саме судно було відбуксовано до Мурманська.

Читайте також:  Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Пізніше 30 активістів Greenpeace були заарештовані.

Також нагадаємо, що активісти Грінпіс провели вчора акцію під час матчу другого туру групового раунду Ліги чемпіонів «Базель» – «Шальке». Футбольний поєдинок був зупинений після того, як над стадіоном був розгорнутий величезний банер із закликом не забруднювати Арктику.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: