fbpx
Політика

Через урядову кризу в США закрили статую Свободи

Символ США – статуя Свободи – через часткову зупинку роботи американського уряду закритий для відвідування. У ці дні в Нью-Йорку стало неможливо відвідати найвідоміші пам’ятки.

"Статуя Свободи і Елліс-Айленд тимчасово закриті через призупинення роботи уряду. Якщо у вас вже куплені квитки на їх відвідування, ви можете обміняти їх на оглядову екскурсію по Нью-Йорку", – таке оголошення з’явилося на пристані, звідки відходили туристичні катери до монумента.

Крім того, через призупинення фінансування, викликаного кризою в уряді, виявилися закритими і багато інших туристичних визначних пам’яток у всій країні – національні парки, а також музеї, субсидовані державою. Туристам дали дві доби, щоб встигнути покинути територію Національного Йосемітського парку.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Всім, хто планує відвідати Джошуа-Трі, Секвойя, а також Голден Гейт у Сан-Франциско і знамениту в’язницю Алькатрас, доведеться чекати, коли відновиться робота держустанов. Не зможуть туристи помилуватися і Гранд-Каньйоном в Арізоні, і красотами Йеллоустоун у Вайомінгу. У всій країні не працює 401 парк.

А в Нью-Йорку керівництво Міської опери – другого за величиною оперного театру після Метрополітена – ухвалило рішення почати процедуру банкрутства, так як театру не вдалося знайти до початку жовтня необхідні сім мільйонів доларів, у зв’язку з чим всі вистави сезону скасовуються. Також, в одному Нью-Йорку в неоплачувані відпустки відправлені більше 70 тис. федеральних службовців. На багатьох інтернет-сайтах різних відомств з’явилися повідомлення про те, що вони тимчасово закриті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У той же час, продовжують працювати пошта і деякі соціальні програми. "На простих людях "вимкнення" уряду практично ніяк не відбивається. Пошта працює, дітям обіди у школах роздають. Хіба що туристам доводиться несолодко – закрили багато пам’ятників", – розповів один з жителів Нью-Йорка.

Нагадаємо, часткове зупинення діяльності федерального уряду США виникло через припинення бюджетного фінансування. Спори про бюджет між Білим домом і Конгресом США зайшли в глухий кут через принципові розбіжності за новою системою медичного обслуговування в країні.

Через урядову кризу в США закрили статую Свободи (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: