fbpx
Новини світу

У Білорусі змінили норми законодавства, що регулюють процес виборів до парламенту

Депутати в Білорусії прийняли законопроект, норми якого докорінно змінюють законодавство у сфері виборів до парламенту, що діяло раніше. Зміни стосуються питання виборів до Палати представників Національних зборів.

Прийнятий білоруськими депутатами законопроект передбачає проведення виборів до парламенту в один тур. Відзначається, що даний законопроект був проголосований сьогодні в першому читанні.

За словами голови білоруського Центрвиборчкому Лідії Єрмошиної, які сьогодні наводяться в засобах масової інформації, «дана зміна обумовлена ​​практикою проведення парламентських виборів, на яких другий тур голосування, за рідкісним винятком, не проводився». Таким чином, переможець виборів в білоруський парламент буде визначатися за принципом відносної більшості.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Лідія Єрмошина також підкреслила, що президентські вибори в Білорусі, як і раніше, будуть проводитися у два тури.

Вибори до парламенту в один тур – це не єдина зміна виборчого законодавства Білорусії. Повідомляється, що в державі буде заборонена агітація за бойкот виборів. Як зазначила голова білоруського Центрвиборчкому Лідія Єрмошина, «передумовою до цього є негативна практика ведення окремими кандидатами передвиборної агітаційної кампанії».

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: